Cursus preventiemedewerker op 25 mei

Yanouque Brouwer Nieuws

Op woensdag 25 mei organiseert Radmer Arbodienst de cursus preventiemedewerker op haar locatie in Doetinchem.

Wat houdt het werk van een preventiemedewerker in? Waarom is een preventiemedewerker belangrijk om te hebben? En waarom organiseert Radmer Arbodienst deze cursus? Paul Bloem (directeur Radmer Groep) geeft antwoord op deze vragen.

Waarom organiseert Radmer Arbodienst de cursus preventiemedewerker?
“Sinds het ontstaan van Radmer Arbodienst had ik al in gedachten om verschillende cursussen en opleidingen te organiseren bij ons op locatie in Doetinchem. De cursus preventiemedewerker organiseren wij omdat wij het belangrijk vinden kennis te delen met zowel onze eigen klanten als organisaties die nog geen klant van ons zijn. .”

Wat houdt dat in, een preventiemedewerker?
“Een preventiemedewerker assisteert de werkgever in de zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf. Hiermee is de preventiemedewerker de centrale persoon voor alle zaken rondom veiligheid, gezondheid en welzijn. Hij of zij neemt maatregelen om beroepsrisico’s tegen te gaan, kan de regelgeving vertalen naar de bedrijfssituatie om het management te informeren én adviseren maar ook om medewerkers te motiveren. Een mooie afwisseling binnen deze functie dus!”

Waarom is een preventiemedewerker belangrijk binnen een organisatie?
“Vanzelfsprekend wil je er als werkgever voor zorgen dat je medewerkers op een veilige en gezonde manier kunnen werken. Dit ben je als werkgever ook verplicht vanuit goed werkgeverschap. Alleen daarom zou je al kunnen pleiten voor het belang van een (of meerdere) preventiemedewerker(s) binnen een organisatie.
Daarnaast heeft de preventiemedewerker in de Arbeidsomstandighedenwet (ook wel Arbowet) een belangrijke rol. Door de aanwezigheid van een preventiemedewerker is er extra aandacht voor het voorkomen van verzuim. Wettelijk gezien moet iedere organisatie een preventiemedewerker aanwijzen, bij voorkeur een werknemer van het eigen bedrijf. ”

Voor wie is de cursus bedoeld en wat wordt er behandeld?
“De cursus die wij op 25 mei organiseren is bedoeld voor nieuwe preventiemedewerkers, medewerkers die deze functie al uitvoeren en leden van de OR of Arbocommissie.
In de cursus verstrekken we kennis en inzicht over praktische Arbo-aspecten en trainen we in het toepassen van de vaardigheden. Hierdoor kan de (nieuwe) preventiemedewerker zijn of haar functie goed uitvoeren.”

Geïnteresseerd? Meld je aan!
Ben je enthousiast geworden over de cursus preventiemedewerker?
De cursus kost € 395,- (incl. lesmateriaal, koffie en thee, lunch en een bewijs van deelname na afloop) en duurt van 9.00 tot 16.00 uur.
Aanmelden kan tot 6 mei! Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar backoffice@radmergroep.nl of te bellen naar 0314 38 23 81.

Paul Bloem